آموزش بازی تبرک به زبان ساده + بررسی دقیق قوانین

بازی تبرک یکی از بازی های دورهمی محبوب و دوستداشتنی می باشد که در این مقاله می خواهیم آموزش تخصصی آن را در دسترس قرار بدهیم.

ایران کشوری گسترده با تاریخچه و قدمت طولانی می باشد که قومیت های متعددی در آن در کنار هم زندگی می کنند. اگر سری به هر کدام از این قومیت ها و گوشه و کنار ایران زمین بیندازیم، شاهد آداب و رسوم فرهنگ و حتی بازی های خاص آن منطقه خواهیم بود. همچنین بازی ها و سرگرمی های متعدد در هر کدام از شهرهای ایران شکل گرفته اند که در نگاه اول بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر می ‌رسند، اما اگر به طور دقیق به آن توجه کنیم به تاثیر آن در مهارت های حرکتی و ذهنی کودکان پی خواهیم برد. یکی از این بازی ها بازی تبرک می باشد که در ادامه به معرفی و نحوه انجام آن خواهیم پرداخت.

آموزش بازی تبرک به زبان ساده

بازی تبرک یکی از بازی های قدیمی و بسیار رایج در بین کودکان و نوجوانان ایران که در جمع های دوستانه و در مهمانی ها به انجام آن می‌ پردازند. شاید شما نیز از جمله کسانی باشید که تاکنون به انجام این بازی پرداخته باشید اما با نام آن آشنایی نداشته اید. نحوه انجام بازی به دو صورت می باشد:

روش اول که معمولا مرحله اول شروع  بازی می باشد، اما خود این مرحله نیز به تنهایی قابل انجام است به این صورت که یک نفر انگشتانش دو دستش را در هم گره می کند و شخص مقابل باید بتواند با دستش یا انگشت سبابه اش به کف دست او به صورت تبر مانند ضربه بزند بدون آن که حریف بتواند دست او را بگیرد. بنابراین چنانچه موفق به این کار بشود برنده خواهد بود و در غیر این صورت حریف او پیروز این بازی خواهد بود و این روش بازی به همین صورت انجام می شود.

 شیوه دوم بازی تبرک که به صورت گروهی نیز انجام می شود، به این صورت است که شخصی که دستش را در هم قلاب می کند میر یا استاد نام دارد و دیگر بازیکنان باید به کف دست او به صورت ضربه تبر ضربه بزنند درست مثل روش اول در این میان کسی که دستش توسط استاد گیر بیفتد استاد چشم او را می گیرد و تا ده می شمارد تا در این فاصله دیگر اعضا پنهان بشوند و آنها باید شخص گرفتار شده را به هوا پرتاب کنند.

مهم ترین نکات بازی تبرک

این بازی یک سرگرمی مهیج می باشد که به اصول و نکات خاصی پایبند نمی باشد و به سادگی انجام می‌ شود. طور که از کودکان پنج سال گرفته تا جوانان می توانند این بازی ساده را انجام دهند. به همین خاطر است که انجام آن در بین کودکان بسیار رایج است و تقریباً تمامی بچه های ایرانی انجام این بازی را بلد هستند.

نفرات بازی تبرک چقدر باید باشد؟

همانطور که گفتیم این بازی و سرگرمی به دو روش قابل انجام می باشد، روش اول آن فقط به دو نفر بازیکن احتیاج دارد و دو نفر به راحتی می تواند آن را انجام دهند. اما در روش دوم آن به تعداد بازیکن های  بیشتری احتیاج است و باید تعداد آن ها حداقل چهار نفر باشد. نکته‌ای که وجود دارد در این روش هرچه تعداد بازیکنان بیشتر باشد هیجان بازی بیشتر می شود و به مدت طولانی تری می توان این بازی را انجام داد. به همین خاطر معمولاً در مهمانی ها که تعداد کودکان زیاد می باشد این بازی به شیوه دوم انجام می‌شود.

هدف از بازی تبرک چیست؟

اگر بازی ها و سرگرمی های سنتی شهر های مختلف ایران را در ویکی پدیا مطالعه کنید، خواهید دید که تعداد این بازی های بسیار زیاد و متنوع می باشد و هر کدام از این بازی ها برای گروه سنی خاص و جنسیت های دختر یا پسر می باشد. نکته‌ای که وجود دارد هر یک از این بازی ها فلسفه وجودی و اهدافی را دارند که سبب تقویت و افزایش هوش ذهنی و حرکتی در کودکان می‌شود. در رابطه با بازی تبرک نیز با وجود این که یک بازی به ظاهر ساده به نظر می رسد اهدافی برای آن تعریف شده است، که کودکان با انجام آن توانایی حرکتی و ذهنی خود را افزایش می دهند. از جمله مهمترین اهدافی که در رابطه با بازی تبرک تعریف شده اند، می توان گفت که این سرگرمی موجب افزایش نگهداری ذهنی و همچنین تقویت توجه تمرکز و دقت می شود. همچنین کودکان با انجام آن سازگاری حرکات حسی- حرکتی را به صورت یکپارچه یاد می‌گیرند که این امر باعث هماهنگی و تعادل در آن ها می شود.

این بازی چه قوانینی دارد؟

در رابطه با بازی تبرک قانون و اصول خاصی تعریف نشده است و به صورت دو نفر یا بیشتر به راحتی می توان آن را انجام داد.ل نکته ای که وجود دارد هر چه تعداد این بازیکنان بیشتر باشد به هیجان آن افزوده می شود و از خوبی ها و مزیت های این بازی این است که در سکوت و در یک مکان کوچک نیز قابل انجام می باشد و در هر ساعتی از شبانه روز می توان آن را انجام داد.

تاریخچه بازی تبرک

اغلب بازی هایی که در گوشه و کنار ایران زمین انجام می شود هر کدام تاریخچه و قدمتی دیرینه دارند که با هدف تقویت تکنیکی کودکان تعریف شده اند. بازی تبرک یکی از بازی های قدیمی سنتی می باشد که برای اولین بار در شهر دیباج که از توابع شهرستان دامغان در استان سمنان می باشد شکل گرفت و کم کم به سایر نقاط منتقل شد. امروزه یکی از بازی های کودکان در جمع و مهمانی ها می باشد.

وسایل مورد نیاز برای این بازی چیست؟

این بازی یک سرگرمی آسان می باشد که نحوه انجام آن به این گونه ای است که کودکان برای انجام آن به هیچ وسیله و ابزار خاصی نیاز ندارد. بنابراین هر زمان که بخواهند به انجام آن بپردازند نیازی به تهیه لوازم ندارند و به راحتی می ‌توانند آن را بازی کنند.

سوالات متداول

بازی تبرک چند نفره انجام می شود؟

به صورت گروهی دو نفره یا بیشتر انجام می شود.

این بازی به کدام منطقه ایران تعلق دارد؟

بازی تبرک یکی از بازی های قدیمی سنتی می باشد که برای اولین بار در شهر دیباج که از توابع شهرستان دامغان در استان سمنان می باشد شکل گرفت.

وسایل مورد نیاز این بازی چیست؟

برای انجام این بازی به وسیله خاصی نیاز نمی باشد.

این بازی برای چه گروه سنی مناسب است؟

برای کودکان پنج سال به بالا

Rate this post
خروج از نسخه موبایل